"Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα..."

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Απο το σχολικό βιβλίο στην "ηλεκτρονική μάθηση" ...

Εύλογα θα υποστήριζε κανείς πως ήταν "διορατικός" όποιος εμπνεύστηκε το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2009, στο Μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο για τη σχολική τους εφημερίδα στο οποίο αρχικά θα αιτιολογούγαν το γεγονός οτι οι μαθητές καταστρέφουν τα σχολικά τους βιβλία στα προαύλια με τη λήξη του σχολικού έτους και εν συνεχεία, θα πρότειναν τρόπους που θα συνέβαλαν στην αρμονική συνύπαρξη του βιβλίου με τα ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης και γνώσης. Φέτος, μόλις δύο χρόνια μετά, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να προτείνουν τρόπους δημιουργικής αξιοποίησης του διαδικτύου στο πλαίσιο του σχολείου. 

Και από εκεί που οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών διατυπώνουν θεωρητικά τις προτάσεις τους οραματιζόμενοι το ιδανικό σχολείο, οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα το βιώσουν ως ζωντανή πραγματικότητα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου όλα τα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα http://digitalschool.minedu.gov.gr/. Ταυτόχρονα, θα γίνει διανομή σε όλους τους μαθητές ενός DVD στο οποίο θα εμπεριέχονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια, ώστε να μπορούν ηλεκτρονικά να μελετούν τα μαθήματά τους. Τέλος, οι καθηγητές του σχολείου θα τους εφοδιάζουν με το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου, άρα τα πρώτα βιβλία θα φτάσουν στα σχολεία τον Οκτώβρη. Μέχρι τότε διάβασμα παρέα με τον υπολογιστή!


Δεν υπάρχουν σχόλια: