"Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα..."

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Υποψήφιος Πανελλαδικών: 6 "παγίδες" στην αίτηση συμμετοχής.

18 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου
  • Δηλώνετε υποχρεωτικά το δεύτερο μάθημα που επιλέγετε να εξεταστείτε πανελλαδικά. Η επιλογή είναι καθοριστική για τα επιστημονικά πεδία που μπορείτε να δηλώσετε στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Εφόσον το δηλώσετε και δεν προσέλθετε στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξεταστήκατε και πήρατε γραπτό βαθµό µηδέν (0).
  • Για να δηλώσετε το μάθημα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας", υποχρεωτικά πρέπει να δηλώσετε ότι θα εξεταστείτε πανελλαδικά και στο μάθημα Γενικής Παιδείας "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής".  
  • Αν δηλώσετε το μάθημα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" και δεν προσέλθετε στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξεταστήκατε και πήρατε βαθμό μηδέν (0).  
  • Όσον αφορά στα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα, αν δεν τα δηλώσετε, δεν μπορείτε να προσέλθετε σε εξέταση κι έτσι αποκλείετε την εισαγωγή σας σε αυτά τα τμήματα. Γι' αυτό ελέγξτε εκ των προτέρων ποια τμήματα απαιτούν ειδικά μαθήματα!!!
  • Όσον αφορά τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνοµικές Σχολές, τις Σχολές της Ακαδηµίας του Εµπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ επισηµαίνεται ότι τα σχετικά στοιχεία  της Αίτησης –  ∆ήλωσης είναι απλώς ενδεικτικά της επιθυµίας σας για την εισαγωγή στα παραπάνω τµήµατα και σχολές. Όµως για να µπορέσετε τελικά να συµµετάσχετε στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στις ανωτέρω σχολές πρέπει να υποβάλετε οπωσδήποτε και αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνοµία ή στο Εµπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστηµα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις που θα εκδώσουν  τα αρµόδια Υπουργεία. Ανάλογα, οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονοµικής εξέτασης και πρακτικής δοκιµασίας που θα πληροφορηθούν από το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2013).
  •  Όσοι δηλώσετε τις Αστυνομικές Σχολές και είστε επιτυχόντες σε αυτές, θα εγγραφείτε το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: