"Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα..."

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Οι επικρατέστεροι τρόποι αναζήτησης είναι:
  • Μικρές αγγελίες στον τύπο (ημερήσιος, τοπικός, εξειδικευμένος όπως οικονομικές εφημερίδες και κλασικά περιοδικά). Συχνά οι αγγελίες στον τύπο είναι διατυπωμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν σαφείς τους όρους απασχόλησης καθώς και την περιγραφή της θέσης εργασίας. Αν υπάρχουν ασάφειες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά και να τις διευκρινήσετε. Στον καθημερινό επίσης τύπο και ειδικά στα ένθετα για την απασχόληση δημοσιεύονται και οι προκηρύξεις για θέσεις στο δημόσιο τομέα ή για θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση τηρείστε αυστηρά τις χρονικές προθεσμίες για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας.
  • Διαδίκτυο (Job Sites) – Διεθνή και ελληνικά
  • Γραφεία εύρεσης εργασίας του ΟΑΕΔ
  • Εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων. Οι περισσότερες από αυτές ειδικεύονται στην επιλογή προσωπικού και έχουν στερεότυπη διαδικασία επιλογής, διατηρώντας βάση δεδομένων με ονόματα υποψηφίων. Πολλές αναλαμβάνουν να επιλέξουν οι ίδιες το προσωπικό για λογαριασμό των επιχειρήσεων, λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος μεγάλων επιχειρήσεων και αγοράς εργασίας. Είναι χρήσιμο από αυτή την άποψη να αποστέλλεται ο φάκελος υποψηφιότητας σε εταιρίες συμβούλων, ανεξάρτητα από το αν έχει δημοσιευτεί αγγελία για προσφορά θέσης εργασίας ή όχι.
  • Αναζήτηση απασχόλησης σε μη δημοσιευμένες θέσεις.  Μπορεί να γίνει είτε μέσω μιας επιστολής διερεύνησης είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στην προσπάθειά σας αυτή μπορεί να βοηθήσουν οι επαφές με τον εθνικό φορέα απασχόλησης, τις επαγγελματικές ενώσεις, αλλά και τα επιμελητήρια. Επίσης, η καλή πληροφόρηση για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων είναι από τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. 
  • Ημέρες καριέρας. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επικοινωνία τους υποψηφίους με τις εταιρίες, τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, που συνολικά απαρτίζουν την αγορά εργασίας.
  • Ευρωσύμβουλοι. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα ευρωπαίκό γραφείο ευρέσεως εργασίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Ευρώπης για τη δυνατότητα απασχόλησης σε ένα από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΔ.
  • Γραφεία Σταδιοδρομίας και Διαδύνδεσης.  Λειτουργούν στα Πανεπιστήμια και στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα http://www.nellyparmaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: