"Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα..."

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Καινοτόμα επαγγέλματα με υψηλές αποδοχές ....



Κατά την επαγγελματική μας επιλογή συχνά η "διαφορετικότητα" και η καινοτομία εξασφαλίζουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία με υψηλές απολαβές. Ποια μπορεί, λοιπόν, να είναι αυτά τα καινοτόμα επαγγέλματα; Ενδεικτικά αναφέρονται:
  • ΔΥΤΕΣ ΚΟΡΕΣΜΟΥ
Ο δύτης κορεσμού (saturation diver) είναι ένα επάγγελμα που απευθύνεται σε λίγους και τολμηρούς. Ο άνθρωπος αυτός καλείται να καταδυθεί σε βάθος που φθάνει έως και τα 400 μέτρα και να παραμείνει εκεί για πολλές ώρες ή και μέρες αν χρειαστεί, προκειμένου να αποπερατώσει την εργασία που έχει αναλάβει. Συνήθως προσλαμβάνεται από εταιρείες πετρελαιοειδών, επιχειρήσεις που έχουν αντικείμενο την ανάσυρση ναυαγίων ή για κρατικούς ερευνητικούς σκοπούς. Δύτες κορεσμού κλήθηκαν να εργασθούν και στο ναυάγιο του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ». Η εκπαίδευση είναι πανάκριβη, διαρκεί περίπου έναν μήνα και απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τους κανόνες της κατάδυσης και έχουν μεγάλη πείρα.Αν περάσετε με επιτυχία την εκπαίδευση θα ανήκετε σε ένα πολύ κλειστό, δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα. Μισθός από 7.000  έως 40.000 ευρώ τον μήνα.
  • ΚΥΝΑΓΩΓΟΙ
Οι εκπαιδευτές σκύλων διάσωσης διδάσκουν σκύλους για να συμμετέχουν σε «επικίνδυνες αποστολές». Η διεθνής διασωστική κοινότητα IRO (International Rescue Organization) έχει θεσπίσει κανονισμούς που αφορούν τα ελάχιστα κατώτερα όρια που πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος προκειμένου να χαρακτηριστεί ως σκύλος έρευνας και διάσωσης. Σήμερα αναγνωρίζονται διεθνώς οι παρακάτω κατηγορίες: σκύλος ανιχνευτής, ανοιχτής έρευνας, έρευνας ερειπίων για επιζώντες και νεκρούς, έρευνας χιονοστιβάδων και ναυαγοσώστης. Μισθός από 6.000 έως και 30.000 ευρώ τον μήνα.
  • ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Οι μεταφραστές τεχνολογίας προσομοιώνουν τις ανθρώπινες «νοητικές και φωνητικές λειτουργίες». Μπορούν να εργαστούν τόσο ως αντιπρόσωποι σε εταιρείες υπηρεσίας πελατών όσο και σε εταιρείες Internet.Με το πρόγραμμα προσομοίωσης «συμμαζεύουν» τα e-mail σας και με τη... φωνή σας στέλνουν απαντήσεις τις οποίες κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι προέρχονται από υπολογιστή. Την ιδέα την είχε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Tyring, ο οποίος πριν από 50 χρόνια έθεσε την ερώτηση: πώς θα ήταν η ζωή μας αν απαντούσε ένα μηχάνημα στις ανιαρές υποχρεώσεις μας; Μισθός από 6.000 έως 10.000 ευρώ τον μήνα.
  • ΓΕΜΟΛΟΓΟΙ
Εκτιμούν πολύτιμους λίθους (διαμάντια, μαργαριτάρια κ.ά.) και πιστοποιούν τον τύπο και τη γνησιότητα τους. Για να γίνει κάποιος γεμολόγος απαιτούνται γνώσεις χημείας, φυσικής, ορυκτολογίας και οπτικής.Τα δύο πιο έγκυρα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα γεμολογίας βρίσκονται στο Λονδίνο (GAGTL) και στις ΗΠΑ (GIA). Οι σπουδές διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Μπορούν να εργαστούν σε εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο πολύτιμων λίθων, σε μεγάλα χρυσοχοεία ως ειδικοί σύμβουλοι, σε αίθουσες δημοπρασιών. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή για σπουδές γεμολογίας.Ενας γεμολόγος μπορεί να πληρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια πιστοποιήση...
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΓΟΝΙΔΙΩΝ
Πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι αφού σκανάρουν το DNA σας για τον εντοπισμό ατελειών, χρησιμοποιούν εξατομικευμένες γενετικές θεραπείες και «έξυπνα» μόρια για την πρόληψη μιας ποικιλίας παθήσεων. Μισθός: 10.000 έως 300.000 τον μήνα.



  • ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ
Οι μηχανικοί γεωτρήσεων πετρελαίου και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ασχολούνται με μελέτες πετρωμάτων πετρελαίου, μετρήσεις φυσικών ιδιοτήτων πετρελαιοειδών, μελέτες καταλυτικής μετατροπής πετρελαιοειδών κ.ά.
Μηνίαιος μισθός από 3.000 έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΡΟΜΠΟΤ
Πρόκειται για τους τεχνικούς που ασχολούνται με την έρευνα, το σχεδιασμό και τη λειτουργία ρομπότ. Επίσης χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν «ευφυή ρομπότ».Η αμοιβή κυμαίνεται από 30.000 - 75.000 ευρώ το μήνα.





  • ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
Οι εκτιμητές ή εκπλειστηριαστές ασχολούνται με την εκτίμηση της αξίας αντικειμένων (χρυσαφικά, πίνακες κ.ά.) σε δημοπρασίες. Αποφέρει αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια πιστοποίηση.






Πηγή : http://www.ethnos.gr/

1 σχόλιο:

Ανδρονίκη Γάκη είπε...

Κάπως, ιδιαίτερα μου ακούγονται και λίγο δύσκολα εφαρμόσιμα για την ελληνική πραγματικότητα. Τι λές;